Inkasso

K rav och inkasso är ofta ”baksidan” av försäljning på kredit. Att själv hantera denna verksamhet kan vara känsligt i förhållandet med sina kunder. Dessutom kan det vara mentalt påfrestande att hantera denna ”baksida” av försäljningsverksamheten.

Desto viktigare är det då med en effektiv hantering som sköts av proffs, som har vana att hantera krav på bästa sätt. Det är många gånger av yttersta vikt att rätt kravåtgärder vidtas vid rätt tillfälle, vilket ofta är i ett tidigt skede. I annat fall drabbas bolaget av dåligt kassaflöde, likvida resurserna minskar, onödig administration och i förlängningen betalningssvårigheter för den egna verksamheten. Ytterst kan detta även leda till konkurs.

Ta del av vår erfarenhet
Utifrån vår långa erfarenhet att bygga upp ett av Sveriges största inkassobolag, Eurocredit AB, som vi nu sålt, så har vi på Factoring Poolen tecknat ett samarbete med ett mycket effektivt och välrenommerat inkassobolag. Denna upphandling skall komma våra kunder tillgodo, genom lägre kostnader och effektivare hantering av krav med efterföljande åtgärder.

Du tecknar detta inkassoavtal genom Factoring Poolen och får då tillgång till proffsig handläggning av påminnelser, inkasso och efterbevakning, till mycket konkurrenskraftiga priser. Du betalar en mindre årsavgift i samband med att samarbetsavtal upprättas. Sen betalar Du inga fasta avgifter för respektive krav, utan endast provision på indrivna medel.
Eventuella utlägg till kronofogdemyndigheten/tingsrätten kan tillkomma. Eftersom denna indrivning är provisionsbaserad, så slipper Du ”kasta bort friska pengar” på kunder som ligger efter med betalningarna. I de flesta ärenden ingår även kreditkontroll och telefonkontakt med kunden, för att uppnå optimalt resultat.

Vår inkassopartner är inte så stor att Du som kund försvinner i mängden och de kan därför lägga en personligare prägel på åtgärderna, vilket skall leda till snabbare betalningar och fortsatt god kundrelation, trots försenad betalning.

Tecknar Du dessutom ett flerårigt samarbetsavtal, så erhåller Du kraftigt nedsatt pris på årsavgifterna och har alltid tryggheten, att snabbt kunna få hjälp med inkasso och eventuella exekutiva åtgärder.

Scroll to Top