Fakturaköp

N u kan du få pengarna på kontot inom 24 timmar och slipper därmed vänta på att fakturan skall förfalla innan du får betalt. Vi köper enstaka eller löpande fakturor, utställda på företag och privatpersoner, till förmånliga villkor (1,95% – 3,95%), och tar över ansvaret för att de blir betalda. Detta gäller även fakturor utställda på företag inom EU, till en något högre avgift. Kreditrisken står vi alltid för, när vi godkänt en faktura. Du ansvarar för fakturornas ”riktighet” och eventuella bestridande mot fakturan.

Detta är ett finansieringsalternativ som är både snabbare och enklare än traditionell bankkredit. En checkkredit eller motsvarande kan vara bättre att ha i reserv eller för eventuella investeringar. Ditt företag ökar sin likviditet och slipper all administration med sin kundreskontra, såsom bevakning av kunder, bokning av inbetalningar, påminnelser etc. Dessa fakturaköp sker oftast i samarbete med vår bankpartner, vilket ökar den ekonomiska tryggheten i vårt framtida samarbete.

Så här går det till
Du behöver bara teckna ett traditionellt samarbetsavtal, som ej är tidsbundet, med oss. Vi vet att du fortsätter samarbetet så länge du är nöjd, vilket vi vet att du blir. Därför vill vi inte binda dig till ett långt samarbete, utan det får du själv bestämma om. Att sälja fakturorna förutsätter att den tjänsten är utförd eller att varan är levererad. Därefter skickar du fakturorna till oss och vi gör en enkel leveranskontroll samt konstaterar att organisationsnummer samt adress är korrekta. Efter sedvanlig kreditprövning betalas ersättningen ut via Bank-/Plusgiro eller genom överföring till ditt företags bankkonto. Normalersättningen förutsätter att fakturamottagaren är registrerad i Sverige samt att betalningsvillkoren i fakturan ej överstiger 30 dagar netto. Till en något högre avgift så köper vi även fakturor med upp till 90 dagar netto samt fakturor utställda på företag utanför Norden, men inom EU.

Tryggt och smidigt !

 

 

 

Scroll to Top